miercuri, 27 februarie 2013

Sushi time


Desi  cel mai adesea preparat in bucatariile japoneze  Sushi  nu este originar din Japonia ci din Asia de sud-est aparand in secolul IVi.Hr. Pestele crud era tinut la fermentat cu orez cateva luni pt. a fi conservat, iar apoi orezul se arunca. Abia in secolul VIII reteta a ajuns si in Japonia, japonezii preferand insa sa manance si orezul si asa a aparut varianta moderna.
Ingrediente:
-rogojina de bambus
-orez de sushi( foarte important, orezul simplu nu se lipeste)
-otet de sushi
-foi de nori
-somon afumat
-diverse legume, eu am pus ceapa verde si avocado.
-sos de soya
-wasabi

Pe o rogojina de bambus(makisu) asezatio foaie de nori
Pe foaia de nori se aseaza uniform orezul



Somonul afumat
Eu am mai pus ceapa verde si avocado
asezate pe lung

se ruleaza cu grija

asa arata la sfarsit

se invelesc si se tin la frigider
 apoi se taie felii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu